Het verhaal van
Brasserie Meuwese


Al decennia draagt Rokin 119-121 de naam Meuwese. Een familie die onderneemt en met de tijd mee groeit en haar authenticiteit behoudt.
IMG_3290
Sinds 1969

Onze geschiedenis

Wat begon als Coffeeshop Meuwese (lees: espressobar!) in de jaren ’70 is door de opvolgende generatie doorgezet en uitgebreid. Gelegen tussen Lyppens, Sotheby’s en de Optiebeurs was Meuwese een bekende en geliefde plek waar Amsterdammers elkaar ontmoetten.
Het is de derde generatie van de familie die nu aan het roer staat en Meuwese tot volwaardige brasserie heeft gemaakt.

Bijzondere locatie

Rokin

Waar 20 jaar voor de deur gebouwd is aan de Noord-Zuidlijn en nu een mooie wandelboulevard ligt, heeft het Rokin ook een heel andere uitstraling gekend. Het standbeeld van Wilhelmina te paard, metrostation Rokin, Rederij Kooij zijn enkele herkenningspunten. Maar ook het pand van Brasserie Meuwese is (ondanks het veranderen van de omgeving) al door de eeuwen heen een zeer herkenbaar punt.
Bijzonder om te zien is een schilderij van Breitner dat in het Rijksmuseum hangt, waarop het karakteristieke pand te zien is waar Brasserie Meuwese nu in zit.

lokaal & internationaal

Onze gasten

Door onze rijke historie hebben wij een bijzondere band met onze gasten, die soms al decennia en van generatie op generatie bij Brasserie Meuwese komen. 

Het bijzondere en leuke is, dat door de unieke ligging van de brasserie, wij een breed en gevarieerd publiek mogen bedienen. Van jong tot oud, locals en mensen van buiten Amsterdam, alleen of in gezelschap of zelfs met een groepje. Voor de een zijn we een rustpunt midden in het hectische centrum tijdens een dagje winkelen, de ander vindt bij ons juist het sociale contact en wat reuring. Iedereen is welkom!

een unieke locatie met een bijzondere geschiedenis